Det kan inte bli värre?!

Det finns nästan alltid något som är värre. Problem är till för att lösas. Det gäller bara att se olika situationer från den ljusa sidan.

Jag och Moa har under kvällen haft ett långt samtal samtidigt som vi lattjat runt på tennisplanen. I regnet.

Fy, att man ska behöva komma hem till regn efter så härliga dagar i solen. Så kan man tänka... Eller också ändrar man tankeställning. Vad uppfriskande! Vilken skön "detox", vi renar ju hela kroppen. Det är tur att vi har ett hem med tak över huvudet. Vi är inte hemlösa!

Att tänka positivt kan ibland vara svårt. Många gånger kommer man in i någon slags ond cirkel av tankar som drar en neråt. Fast allt är relativt som man brukar säga. Istället för att gräva ner sig i ett problem och gruva sig över det får man se det hela med lite perspektiv. 

Folk världen över har inte alla ett hem med tak över huvudet. Det finns länder där hemskheter pågår i detta ögonblick. Någon förlorar förlorar förmodligen sitt liv just nu på grund av krig eller sjukdom. 

Det jag vill komma till är inte att ett problem och tankar bör bagatelliseras. Ett problem är ett problem. En negativ tanke är en negativ tanke. Känslan är densamma. Att ändra sin tankeställning för att lösa problemet är en annan sak. Ibland får man helt enkelt ge sig själv lite perspektiv. 

När jag är på dåligt humör eller har något på hjärtat går jag till någon slags fristad. Jag går kanske en promenad, springer eller liknande. Låter tankarna snurra. Jag klurar, vrider och vänder. Kommer fram till vad problemet är och hittar förr eller senare en lösning. Kanske på egen hand eller med support från nära och kära. 

Det går att ligga hemma och tycka att vädret är trist och att allting är tråkigt. Eller så kan man träffa en god vän, prata ut och skratta. Tycka att regnet är ganska härligt. Till och med uppfriskande. 

Det finns problem och så finns det riktiga problem. Regnet var inget riktigt problem. Eller hur? Det kan vara trist och tråkigt men det finns värre saker. Regnet är inte ett världsproblem. Mer en metafor i det här fallet faktiskt.

Gå till en egen liten tillflyktsort. Tänktänk, klura, vrid och vänd. Supporta varandra och dela onda som goda tankar. Stunder tillsammans gör tillvaron bättre!


Kommentarer

Kom ihåg


Trackback